Vrijedna donacija Domu penzionera
  • Post author:

Nevladino udruženje “In help” iz Austrije uručilo je danas Domu penzionera u Banjaluci vrijednu donaciju koja će osobama treće životne dobi, koje žive u ovom domu, mnogo značiti u svakodnevnom životu.

Ova humanitarna organizacija donirala je Domu penzionera hodalice, uloške, pelene, jednokratne pelene za ležeće pacijente i pojaseve za ljude koji teško sjede u kolicima.

Silvana Klammer, predstavnik Udruženja “In help” iz Austrije i rođena Banjalučanka, rekla je da ovo udruženje često daje donacije Domu penzionera, te da će i ubuduće nastaviti.

“Jedini problem je što bismo voljeli da nam neko izađe u susret kako bismo donaciju lakše prevezli. Naš jedini cilj je da pomognemo ljudima i ne trebamo nikakvu zahvalnost za to”, kazala je Klammerova.

Prema njenim riječima, ovo udruženje sarađuje sa nekoliko ortopedskih kuća iz Njemačke koje im daju sredstva koja niko ne koristi dvije ili tri godine, a nova su.

“U Njemačkoj ortopedska kolica i ostalu opremu koju niko ne koristi nekoliko godina vraćaju u fabriku i uništavaju. Zato mi to uzimamo i poklanjamo ljudima kojima je zaista potrebno, a ne žive u Njemačkoj”, istakla je ona.

Gordana Lihović, v.d. direktora Doma penzionera, kazala je da je ovo veoma značajna donacija koja je potrebna njihovim pacijentima koji nisu u stanju sebi nabaviti ortopedska pomagala.

“Nastojimo da ono što dobijemo i ostane dajemo drugim korisnicima i olakšamo im život. Izuzetno nam je drago što je Udruženje ‘In help’ prepoznalo našu ustanovu kao partnera i pomaže nam”, dodala je Lihovićeva.