Mjesto gdje je svaka priča važna.

Istorijat Doma penzionera

Dom penzionera u Banjoj Luci je javna ustanova osnovana od strane Vlade Republike Srpske. Gradnja objekta je počela 1989. godine, ali zbog ratnih dešavanja radovi su obustavljeni 1992. godine. 

Kapacitet Doma je 150 – 250 ležajeva, zavisno od rasporeda ležajeva unutar postojećih spavaćih soba. Dom ima 107 soba, jednokrevetnih i dvokrevetnih. Svaka soba ima kupatilo i balkon.

Dom svojim korisnicima obezbjeđuje stanovanje, ishranu, njegu, zdravstvenu zaštitu, kulturno-zabavne, rekreativne i druge aktivnosti, usluge brige i staranja i druge usluge zavisno od potreba, sposobnosti i interesovanja korisnika.

Pored usluge smještaja korisnika Dom,  u zavisnosti od raspoloživih kapaciteta, obavlja usluge hotelskog smještaja, iznajmljivanje poslovnih prostora, organizovanje seminara, radionica i drugih ugostiteljskih usluga. Za različite prigode, u zavisnosti od potreba klijenata, organizujemo uslugu posluživanja hrane i pića u vlastitom restoranu kapaciteta od 400 mjesta. Dom ima vlastitu kuhinju kapaciteta 1000 obroka dnevno, prostor za zabavne sadržaje, recepciju, frizerski salon, apoteku i druge sadržaje. Ugostiteljski bar je na usluzi korisnicima ali i svim posjetiocima, koji ljeti mogu boraviti i na velikoj terasi. Korisnici objekta su penzioneri i druga lica kojima treba smještaj i njega, bez obzira na mjesto iz kojeg dolaze.