Sunce je obasjalo zidove našeg Doma i svi su na jednom bolje raspoloženi.
  • Post author:

Sve vrvi od graje i priče korisnika. Iako je ovo vrijeme izuzetno teško, kako za naše korisnike tako i za naše zaposlene, svi se trudimo da što bolje provedemo ovo vrijeme.

Na samom početku pandemije sa korisnicima se pričalo o kvalitetnom provođenju slobodnog vremena i danas se vide plodovi tih razgovora.
Iako svima teško pada izolacija, svako je našao svoj način za što kvalitetnije provođenje ovog vremena, pa jedni uređuju svoje sobe i gaje cvijeće, drugi heklaju, pletu i štrikaju, treći čitaju knjige, novine, a neki su se vratili i pisanju. Uz poštovanje svih mjera prevencije uvedene su i kolektivne vježbe sa fizioterapeutom, na otvorenom, a socijalni radnik pored individualnih razgovora svakodnevno šeta i razgovara sa pokretnim korisnicima, ali i onima u krizi u cilju prevencije iste. Vode se i individualne audio radionice.
Mnogi do dugo u noć pričaju sa svojim najbližima putem vibera i skajpa.

Budite i vi strpljivi i kreativni kao naši korisnici. Iskoristite ovo vrijeme da se posvetite sebi i da se vratite starim hobijima za koje do sada niste imali vremena.

Svako dobro žele vam korisnici i radnici Dom penzionera Banja Luka