Dobro došli u Dom penzionera
  • Post author:

Svakodnevno se trudimo da našim korisnicima pružimo što bolju i kvalitetniju brigu i njegu. Pored konstantne medicinske njege, veliku važnost pridajemo i održavanju visokih standarda higijene i ishrane. I to nije sve.

Svjesni značaja kvalitetnog provođenja slobodnog vremena uvijek se trudimo da organizujemo razne aktivnosti za naše korisnike, ali i oni sami se uvjek trude da što kvalitetnije provode svoje slobodno vrijeme.
Neke od slobodnih aktivnosti koje redovno primjenjujemo su:
– Individualni i grupni savjetodavni ili tematski razgovori, te kreativne, radno-okupacione i audio radionice vođene od strane socijalnog radnika,
– Fizikalne vježbe sa fizioterapeutom ,
– Akcije koje spadaju u red okupaciono-radne terapije, kao što je sadnja cvijeća i održavanje istog, uređenje dvorišta, dekoracija prostora u sklopu pripreme proslave za Nove godine, humanitarne akcije, te farbanje jaja za Vaskrs i Uskrs i sl.,
– Svaka srijeda je posvećena muzici našeg Miroslava Kiće Režaka i tada pjevamo, plešemo i uživamo do dugo u noć i ponovo živimo mladost.

Takođe tu je i:
– Horska sekcija koja je podržana projektom Zdravo starenje.
– Organizovane i individualne šetnje za pokretne i polupokretne korisnike i
– Organizovano izvođenje teško pokretnih i nepokretnih korisnika u dvorište i druženje sa njima.

– Tu su i organizovani izleti i posjete izložbama i kulturnim manifestacijama, te razne proslave od praznika do rođendana, godišnjica i sl.

Svuda i uvijek podržavamo naše korisnike i zbog toga i oni rado prihvataju naše savjete i prijedloge, pa smo se i u vrijeme izolacije trudili da zadržimo kvalitet provođenja slobodnog vremena i u tom vremenu korisnici su se češće fokusirali na društvene igre, šah, pletenje, heklanje, ukrštenice i sve druge aktivnosti koje se mogu primenjivati.

Zahvaljujući svim aktivnostima naši korisnici žive punim plućima i sedamdesete doživljavaju kao novu mladost.

“Nije bitno koliko imaš godina, već kako se osjećaš.”

Dobro došli.