Humanost i razumijevanje za osobe starije životne dobi
  • Post author:

Eko toplane Banjaluka u okviru svog društveno odgovornog djelovanja donirale su novčana sredstva za nabavku sredstava za dezinfekciju, higijenu i zaštitnu opremu Javnoj ustanovi Domu penzionera Banjaluka.

– Imajući u vidu situaciju u kojoj se trenutno nalazi Dom penzionera zbog uticaja epidemije korona virusa, kao i  činjenicu da je visok rizik od obolijevanja osoba starije životne dobi, Eko toplane su odlučile da pomognu ovoj ustanovi, kako bismo im makar dijelom olakšali tešku situaciju u kojoj se nalaze – rekli su u Eko toplanama.

Ovaj gest Eko toplana primljen je sa zahvalnošu u Domu penzionera Banja Luka. U  prethodna dva mjeseca značajno su povećani troškovi radi provođenja mjera povećane higijene i dezinfekcije u samom objektu, što je značajno doprinijelo da Korona virus nije ušao u Dom. Napominjemo da od izbijanja pandemije nije bilo prijema korisnika u Dom, što je direktno uticalo na pogoršanje finansijske situacije. Bez obzira na to, zaposleni u Domu penzionera Banja Luka će nastaviti provoditi  iste mjere  radi bezbjednosti svojih korisnika.

Ovom prilikom pozivamo i druga društveno odgovorna preduzeća da slijede primjer Eko toplana i da pomognu JU Dom penzionera Banja Luka da se mjere dezinfekcije i održavanja i dalje provode u istom obimu radi prevencije i očuvanja zdravlja naših korisnika.