DOM PENZIONERA

Banja Luka

Get Adobe Flash player
  • Sigurnost za vaše najdraže
  • Stanovanje, ishrana, njega, zdravstvena zaštita, ...
  • Hotelski smještaj, iznajmljivanje prostora, organizovanje seminara, radionica, ...

Aktuelno

Reportaža dnevnog lista BLIC iz Doma penzionera Banjaluka

 

Penzioneri u Domu osetili novu mladost

I u trećoj životnoj dobi

znaju da se zabavljaju

 

dom pogledStarost uopšte ne mora biti usamljena i tužna, i mi znamo da se zabavljamo, poruka je građana treće dobi, koje smo posetili u Domu penzionera. Ispočetka skeptični što su napustili svoj dom, vrlo brzo, život u zajednici počeli su da doživljavaju kao spas, a ne poniženje.

 

- Ne propuštam nijedan izlet, bili smo na Kozari, u Banji Vrućici, manastiru Moštanica, svuda mi je lepo gde smo god bili, ma samo da se putuje- veselo priča Grozda Ivanović, kojoj u osamdesetšestoj godini ni vožnja autobusom ne pada teško. Uz pesmu i viceve, atmosfera na ovakvim izletima sličnija je ekskurziji, nego skupu penzionera.  

 

Takmičenja u šahu i dominama, svakodnevna su slika u zajedničkoj dnevnoj sobi, ali zanimljivo je da bake i deke ne propuštaju ni večeri muzike. Ženama je ovo uvek dobar povod da odu kod frizera, a ni godine im nisu prepreka ni da zaplešu. Pesma se čuje i za rođendanske proslave, a mnogi od njih kažu da su tek ovde po prvi put duvali svećice na torti.

 

- Rat je učinio svoje, mnogi prijatelji su se rasuli po belom svetu, a ovaj Dom nas sada okuplja i stvarno nam je kao druga kuća. Imamo zabave u restoranu, slavimo Novu godinu, a znamo i zapevati i zaigrati- govori Svetko Lončar iz Sarajeva, koji je u Banjaluku došao pre dve godine.

 

Život sa cimerima, novim prijateljima, kažu stanari u šali, više im liči na studentski centar, nego na dom starih i bolesnih.

 

Neki od njih iza sebe nose teške priče, ostali su bez dece, većina ih je bolesna, ali uz društvo sve je danas ipak nekako lakše. Osmeh na lice vraćaju im i posete mališana iz Dečijeg doma i njihove vesele priredbe.

 

- Pričamo, družimo se, lepo nam je, nijedan izlet ne propuštam jer mnogo volim da šetam, pa i u ove zimske dane često hodamo kraj Vrbasa – rekla je Đuja Mihajlović.

 

Redovna ishrana i zdravstvena nega, o kojoj više ne moraju sami voditi računa, ostavila im je prostor za uživanje, toliko da su se pod stare dane u Domu rodile čak i neke nove ljubavi.

 

 

Verni navijači

Ne samo da prate sportske prenose na televiziji, u čemu sve više uživaju i žene, penzionerima nije teško čak ni da iz Banjaluke odu do Beograda na fudbalsku utakmicu i uživo navijaju.  

 

Novo u ponudi

Reklama 1

Reklama 2

PDF katalozi

PDF katalog - Korisnici PDF katalog - Tranzit

Kontakt

Kontakt

Dom penzionera

Vojvode Pere Krece 2

78000 Banja Luka

 

Recepcija

tel: +387 51 24 87 00

fax:+387 51 43 37 12

Uprava

tel:+387 51 24 87 01

 

e-mail: penzioneribl@gmail.com

Lokacija