DOM PENZIONERA

Banja Luka

Get Adobe Flash player
  • Sigurnost za vaše najdraže
  • Stanovanje, ishrana, njega, zdravstvena zaštita, ...
  • Hotelski smještaj, iznajmljivanje prostora, organizovanje seminara, radionica, ...

Aktuelno

Korisnici Doma penzionera Banja Luka posjetili Prijedor

u prijedoru grupna slika

 

Korisnic Doma penzionera Banja Luka su 26. juna išli na jednodnevni izlet u Prijedor.

 

Tokom izleta obišli smo centar Prijedora, a pored toga bili smo i gosti Doma penzionera iz tog grada.

 

Bila je to prilika da naši korisnici razmjene iskustva sa domaćininima iz Prijedora o tome kako provode penzionerske dame u domu.

 

Naši ljubazni domaćini proveli su nas kroz dom i pokazali zajedničke prostorije u kojima se druže i sobe u kojima borave. Takođe pokazali su nam i izložbu rukotvorina koje su sačinili tokom boravka u domu.

 

Poslije ugodnih trenutaka rastali smo se sa njima i dogovorili da i oni naprave uzvratnu posetu našem domu.

 

Poslije ručka krenuli smo nazad put Banja Luke puni ljepih utisaka.

 

Kako je sve izgledalo možete pogledati i na fotografijama.

Prijedor posjeta1

Prijedor posjeta2

Prijedor posjeta3

Prijedor posjeta4

Prijedor posjeta5

 

 

U Blizini Doma penzionera gradi se novi most

BANJALUKA - Izgradnjom novog Zelenog mosta, koji će pored dvije kolovozne trake imati, pješački prelaz i biciklističku stazu, Dom penzionera Banjaluka, u čijoj neposrednoj blizini se nalazi most, postaće još atraktivnije mjesto za boravak naših korisnika.

 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor preduzeća "Prijedorputevi" Radenko Crnogorac potpisali su 14, juna ugovor o izgradnji mosta preko rijeke Vrbas na lokaciji Zelenog mosta, koji će do kraja godine povezati istočni i zapadni tranzit i čija je vrijednost 2,2 miliona KM.


Potpisivanju su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministar nauke i tehnologije Alen Šeranić, direktor preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić, te načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Radojičić je nakon potpisivanja novinarima rekao da bi most 80 metara dužine i 14 metara širine trebalo da bude izgrađen do kraja godine.

"Most će biti moderan i kvalitetan. Dosadašnji je imao samo jednu saobraćajnu traku, dok će novi imati obje, kao i pješačke i biciklističke staze, rasvjetu i vidikovac", precizirao je Radojičić.

On je podsjetio da je tokom redovne rekonstrukcije utvrđeno da Zeleni most više nije za upotrebu, da je vrijeme učinilo svoje i da više nije siguran.

Gradonačelnik je istakao da će ovim mostom saobraćaj biti znatno olakšan između dvije strane Banjaluke.

Direktor preduzeća "Prijedorputevi" Radenko Crnogorac istakao je da je rok za izvođenje radova pet mjeseci.

"Riječ je o armiranoj betonskoj konstrukciji sa jako velikim i teškim nosačima", dodao je Crnogorac.

Prema njegovim riječima, sutra kreće prva faza radova, koja znači rušenje starog mosta, nakon čega slijedi izgradnja novog.

On je dodao da je planirana i izgradnja pristupnih saobraćajnica.

Reportaža dnevnog lista BLIC iz Doma penzionera Banjaluka

 

Penzioneri u Domu osetili novu mladost

I u trećoj životnoj dobi

znaju da se zabavljaju

 

dom pogledStarost uopšte ne mora biti usamljena i tužna, i mi znamo da se zabavljamo, poruka je građana treće dobi, koje smo posetili u Domu penzionera. Ispočetka skeptični što su napustili svoj dom, vrlo brzo, život u zajednici počeli su da doživljavaju kao spas, a ne poniženje.

 

- Ne propuštam nijedan izlet, bili smo na Kozari, u Banji Vrućici, manastiru Moštanica, svuda mi je lepo gde smo god bili, ma samo da se putuje- veselo priča Grozda Ivanović, kojoj u osamdesetšestoj godini ni vožnja autobusom ne pada teško. Uz pesmu i viceve, atmosfera na ovakvim izletima sličnija je ekskurziji, nego skupu penzionera.  

 

Takmičenja u šahu i dominama, svakodnevna su slika u zajedničkoj dnevnoj sobi, ali zanimljivo je da bake i deke ne propuštaju ni večeri muzike. Ženama je ovo uvek dobar povod da odu kod frizera, a ni godine im nisu prepreka ni da zaplešu. Pesma se čuje i za rođendanske proslave, a mnogi od njih kažu da su tek ovde po prvi put duvali svećice na torti.

 

- Rat je učinio svoje, mnogi prijatelji su se rasuli po belom svetu, a ovaj Dom nas sada okuplja i stvarno nam je kao druga kuća. Imamo zabave u restoranu, slavimo Novu godinu, a znamo i zapevati i zaigrati- govori Svetko Lončar iz Sarajeva, koji je u Banjaluku došao pre dve godine.

 

Život sa cimerima, novim prijateljima, kažu stanari u šali, više im liči na studentski centar, nego na dom starih i bolesnih.

 

Neki od njih iza sebe nose teške priče, ostali su bez dece, većina ih je bolesna, ali uz društvo sve je danas ipak nekako lakše. Osmeh na lice vraćaju im i posete mališana iz Dečijeg doma i njihove vesele priredbe.

 

- Pričamo, družimo se, lepo nam je, nijedan izlet ne propuštam jer mnogo volim da šetam, pa i u ove zimske dane često hodamo kraj Vrbasa – rekla je Đuja Mihajlović.

 

Redovna ishrana i zdravstvena nega, o kojoj više ne moraju sami voditi računa, ostavila im je prostor za uživanje, toliko da su se pod stare dane u Domu rodile čak i neke nove ljubavi.

 

 

Verni navijači

Ne samo da prate sportske prenose na televiziji, u čemu sve više uživaju i žene, penzionerima nije teško čak ni da iz Banjaluke odu do Beograda na fudbalsku utakmicu i uživo navijaju.  

 

Doček Nove godine u Domu penzionera Banja Luka

Posljednji radni dan u 2017. godine u Domu penzionera Banja Luka je ispraćen uz zvuke muzike, bogatu trpezu i prigodne novogodišnje čestitke.

 

Đuro Crnomarković direktor Doma penzionera Banja Luka  u novogodišnjoj čestitci upućenoj korisnicima, radnicima, članovima uprave i poslovnim partnerima Doma penzionera je kazao da se protekla 2017. godina može smatrati najuspješniom za ustanovu od njenog osnivanja, ali da očekuje da će predstojeća godina biti još bolja.

 

On je istakao da u Domu trenutno nema nijednog praznog ležaja, što najbolje govori kakva je danas potražnja za uslugama koje Dom pruža.

 

Zahvaljujući odličnim rezultatima Crnomarković  je najavio da će se kvalitet usluge podići na još viši nivo, te da je plan da se u 2018. godini obogate sadržaji koje dom pruža.

 

On se posebno zahvalio i korisnicima koji dom doživljavaju kao svoju kuću i promovišu ga u najboljem svijetlu.

 

Uvažavajući trud koji zaposleni ulažu da bi dom bio što bolje mjesto za boravak korisnika po prvi put od osnivanja ustanove je odlučeno da se biraju najbolji radnici. Izbor najboljeg radnika su obavili sami zaposleni tajnim glasanjem, a ove godine su to bile Daliborka Milaković I Jagoda Trkulja.

 

Nagrade od po 300 KM im je dodelio direktor doma Đuro Crnomarković.

 

Slavlje je nastavljeno uz muziku i pjesmu, a ni korisnici nisu krili zadovoljstvo zbog priređenog slavlja.

 

Kakva je atmosvera bila možete pogledati u priloženoj galeriji.

 

djuro_crnomarkovic_govor

 

novagodina2018

 

20171229 124740

 

20171229 125207

Novo u ponudi

Reklama 1

Reklama 2

PDF katalozi

PDF katalog - Korisnici PDF katalog - Tranzit

Kontakt

Kontakt

Dom penzionera

Vojvode Pere Krece 2

78000 Banja Luka

 

Recepcija

tel: +387 51 24 87 00

fax:+387 51 43 37 12

Uprava

tel:+387 51 24 87 01

 

e-mail: penzioneribl@gmail.com

Lokacija